NCC renoverar och moderniserar Avicii Arena

NCC ska renovera och modernisera Avicii Arena, Stockholm Globe Arena, i Stockholm. Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter), helägt av Stockholms stad. Ordervärdet uppgår till cirka 700 MSEK.

År 1989 invigdes Stockholm Globe Arena, en av Sveriges mest besökta evenemangsarenor. NCC byggde arenan, ett arbete som pågick i ungefär 2,5 år, och 2010 färdigställde NCC även glasgondolerna SkyView. För två år sedan fick Stockholm Globe Arena namnet Avicii Arena. NCC ska nu renovera och modernisera arenan för att möta nutidens krav.

– SGA Fastigheter har under ett flertal år arbetat med att finna det bästa sättet att uppgradera den fantastiska Avicii Arena, Globen, för framtiden på ett klokt och ansvarsfullt sätt, inom ramarna för Stockholms kommunfullmäktiges beslut. Vi har haft med oss några av de bästa internationella konsulterna i Europa för att projektera ombyggnationen och nu välkomnar vi NCC som samarbetspart till oss så att vi i nära samverkan kan se till att den ikoniska arenan fortsatt har rollen som en av världens mest fantastiska arenor, säger Mats Viker, VD SGA Fastigheter.

NCC:s uppdrag omfattar renovering och modernisering av arenarummet. Arenan kommer att bli mer flexibel med målsättningen att skapa en närmare publikupplevelse. NCC kommer även att bygga nya gondol-lounger och en ny konstruktion, en ring, ovanför arenans ekvator. Från ringkonstruktionen byggs bland annat en ny rigg och en konstruktion för rörliga paneler.

– Att uppdatera en unik och komplex byggnad som Avicii Arena måste göras varsamt, med respekt för byggnadens historiska utseende och med moderna krav och teknik i fokus. Vi är väldigt stolta över att få återkomma till detta landmärke som NCC byggt, vidareutvecklat och nu ska modernisera, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC.

Avicii Arena är en av Stockholms mest välkända byggnader. Den är också blåklassad av Stadsmuseet i Stockholm, vilket betyder att den bedöms vara särskilt värdefull och har ”synnerligen höga kulturhistoriska värden”. SGA Fastigheter har tillsammans med NCC samarbetat med ett internationellt designteam för att säkerställa detta.

Projektet planeras vara färdigställt i början av 2025.

Bilderna är visionsbilder moderniseringen Avicii Arena.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
SGAF Mats Viker, VD: 08-508 353 20,
Amelie Winberg, presschef NCC, 0702-21 13 72,
NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, , NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.