Ny belysning på Hovet – en del i uppfräschningsarbetet

SGAF har nyligen påbörjat en varsam uppfräschning av Hovet. Som en del i detta arbete har ny matchbelysning installerats, vilken både spar energi och ger arenapublik och klubbar bättre matchupplevelser.

Andreas Fragner, fastighetschef och Mats Viker, VD.
Andreas Fragner, fastighetschef och Mats Viker, VD.

Den genuina och intima känslan som hockeysupportrarna uppskattar ska göras ännu starkare. Arenaupplevelsen och stämningen på plats är en stor del av idrottskulturen och kontakten mellan utövare och fans är unik. Dessa stämningshöjande förbättringar är mindre uppfräschningar, som fortsättning på den större renovering som Hovet genomgick 2003.

– Under sommaren har vi bytt matchbelysningen på Hovet. Det innebär dels mycket bättre ljus för alla inblandade – spelare och arenapublik men även för fansen i tv-soffan. Genom att vi bytt ut gamla armaturer till moderna led-armaturer innebär det även en stor energibesparing. Vi minskar energiförbrukningen motsvarande ungefär 200 villor, berättar SGAF:s VD Mats Viker.

SGAF, tillsammans med hyresgästen Sthlm Live, jobbar kontinuerligt med att skapa bästa möjliga miljö för både publik och klubbar på Hovet, och bakom kulisserna pågår ett fortlöpande uppfräschningsarbete. SGAF har, förutom att byta till ny matchbelysning, förbättrat de sportsliga förutsättningarna genom att fräscha upp omklädningsrummen. Dock sker förändringar med varsamma steg, och med respekt för Hovets karakteristiska miljö och inramning. Anrika Hovet har mycket historia i väggarna. Här har SM-guld firats och stora triumfer förevigats. Nästa år fyller arenan 65 år.

Den nya belysningen ger inte bara en bättre matchupplevelse utan bidrar dessutom till mindre uppvärmning av isen, vilket ytterligare medverkar till aktörernas viktiga miljöarbete

– Vi vill ju behålla den känslan som besökarna uppskattar, en charmig och äkta arena. Därför är uppfräschningen varsam, med lika mycket respekt för kulturarvet som miljötänket. Hovet är en unik byggnad som vi vill vårda på bästa möjliga sätt för framtidens alla matcher och publik, säger fastighetschef Andreas Fragner.