Upphandling ska locka lösningar från hela världen för utveckling av Ericsson Globe

Nu har vi tagit nästa steg för att leda världens största sfäriska byggnad, Ericsson Globe, in i framtiden. SGAF har nu bjudit in till en offentlig och världsomspännande upphandling för en nedskalning av arenarummet i Ericsson Globe.

I dessa tider, när det råder stor osäkerhet för många av våra nuvarande, men även framtida, samarbetspartners, ser vi att det är viktigare än någonsin att vi visar att vi ser med tillförsikt mot framtiden. Det här gör vi tillsammans!

Syftet med upphandlingen är att vi i dialog med kreativa företag i Sverige och världen över ska hitta innovativa lösningar som bidrar till att forma morgondagens unika arenaupplevelse för ishockey, men även musik, nöje och andra idrotter. Lösningen ska ge möjlighet till skalbarhet av arenarummet i Globen i olika lägen, från ca 6 000 – 14 000 besökare. Genom en flexibel lösning, för såväl akustik som ljus, ska Ericsson Globe kännas som en intim arena som upplevs som fullsatt – och med en fantastisk stämning, oavsett publikstorlek och arrangemang. Med ett arenarum som snabbt kan ställas om mellan olika evenemang skapas en konkurrenskraftig och attraktiv multiarena för såväl samtid som framtid.

För att nå dit har vi tillsammans med flera olika aktörer och samarbetspartners, genom samverkansforumet Openlab, identifierat bl.a. behov och målbild för nya Ericsson Globe. Det är utifrån denna behovsanalys och kravspecifikation som vi nu hoppas få in kreativa nedskalningslösningar från marknadens mest innovativa företag världen över.

Målet är en lösning som inte bygger bort det som gör Ericsson Globe världsunikt. Besökaren ska med andra ord fortsatt kunna uppleva den sfäriska arkitekturen och rymden i arenarummet. För ishockeypubliken ska atmosfären motsvara den som uppnås vid ett fullsatt Hovet. Klubbarna Djurgården Hockey och AIK Hockey, liksom Stockholm Live, har varit delaktiga i arbetet sedan 2016 genom kontinuerlig dialog, intervjuer och workshops med bl.a. supportrar. En uppdaterad Ericsson Globe kommer att ge klubbarna större möjligheter att utvecklas och växa – förutom att bidra till otroliga minnen för tiotusentals besökare. Vi siktar nu mot framtiden – tillsammans!

Ladda ned mer information och upphandlingsmaterial om Globen 2.0 här eller kontakta +46 10 14 13 300